16 Aralık 2008 Salı

NO COMENT(YORUMSUZ)





ABD Başkanı Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazetecinin dövüldüğü söyleniyor.




ABD Başkanı George W. Bush'a hafta sonu Bağdat'a yaptığı ziyaret sırasında ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'nin ailesi, gazetecinin can güvenliğinden endişe duyduğunu açıkladı.

Gazetecinin ağabeyi Uday El Zeydi, kardeşinden böyle bir hareket beklemediklerini, televizyonda izledikleri görüntünün sürpriz olduğunu belirterek, Muntazır'ın aslında çok sakin bir insan olduğunu anlattı.
Uday El Zeydi, ancak kardeşinin gazetecilik yapmaya başladığından beri çok sayıda insani drama şahit olduğunu, bu hareketinin, bütün yaşadıklarının dışa vurumu olabileceğini kaydetti.

EN ACISI MALİKİ'NİN KORUMALARI

Uday El Zeydi, Muntazır'ın ayakkabılarını Bush'a fırlattıktan sonra Bush'un korumaları tarafından değil, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin korumaları tarafından sert bir müdahaleye maruz kalmasını da eleştirerek, şunları söyledi:
"Hakarete ve saldırıya maruz kalan Bush'un korumaları, Maliki'nin korumalarına bağırarak, Muntazır'a vurmamalarını istedi. Maliki'nin korumaları Iraklı oldukları için kardeşimi dövdü. Maliki'nin korumaları değil, Bush'un korumalarının Muntazır'a müdahale etmesi gerekirdi. Bu bizi çok şaşırttı. Herkes televizyonda kardeşimin nasıl dövüldüğünü izledi. Görünen bu ise görünmeyen çok daha kötüdür."

KAMERAMANINI DA DÖVMÜŞLER

El Bağdadiye televizyonuna uğradığını ve kardeşiyle birlikte çalışan kameramanı ziyaret ettiğini ifade eden Uday El Zeydi, olayla hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen kameramanın feci şekilde dövüldüğünü gördüğünü belirtti.

"Kameraman bu haldeyse Muntazır ne haldedir, tahmin edin" diyen Uday El Zeydi, kardeşinin demokrasiyi savunduğunu, Irak halkının çektiği acıları, demokratik bir ülkedeymiş gibi ifade etmeye çalıştığını, Irak devletinin demokratik olma iddiası bulunması halinde, Muntazır'ı serbest bırakması gerektiğini söyledi.

Irak halkının her kesiminden kardeşine destek geldiğini ifade eden Uday El Zeydi, Arap ve Iraklı avukatların kendilerini aradığını ve kardeşlerini ücretsiz savunmaya hazır olduklarını bildirdiklerini anlattı.

Uday El Zeydi, ayrıca, Amerikan veya Iraklı güvenlik güçlerinin muhtemel bir baskınına karşı can güvenliklerini sağlamak amacıyla aile bireylerinin başka bir semtte kaldığını belirtti.

CHE HAYRANI GAZETECİ

Muntazır'ın yakınları ayrıca, gazetecinin Che Guevara'yı kendine örnek aldığını, evinde Kübalı devrim liderinin resminin asılı olduğunu kaydetti.
Muntazır'ın 4 yaşındaki yeğeni Haydar Dirğam El Zeydi de amcasının bir kahraman olduğunu belirtti. Amcasının durumundan çok etkilenen, ağlayan Haydar, "Bush'un ayakkabıdan fazlasını hakkettiğini, amcasının serbest bırakılmaması durumunda Amerikalıları parçalayacağını" söyledi.

KABURGALARINI KIRDILAR

Öte yandan bazı kaynaklar, dövülen gazetecinin bir kaburgasının kırıldığını, bacağından sakatlandığını ve sorgulanmak üzere Amerikalıların denetimindeki, havaalanı hapishanesi olarak bilinen Croper cezaevine götürüldüğünü belirtti.









YAZARIMIZ YORUMLUYOR:


Bu haberin ardından söylenecek çok şey var aslında tabi insansanız.Ben bu haberi ilk okuduğumda verdiğim tepkiyi paylaşmak istiyorum sizlerle haberi okuduğumda aklıma gelen ilk şey bir çift ayakkabının dramıydı.Bilinçli ve haklı olarak yapılan bir eylemin ne kadar abartıldığını hep beraber görüyoruz o ayakkabıyı atan insanın şimdi elleri ve kolları kaburgaları kırıklar içinde .Hey bunu yapan ve hala insan olduğunu düşünen zihniyetler sözüm size dünyanın her yerinde aynı mısınız be siz.Yok mudur aranızda bu gazeteciye yapılanları görüp de dur diyecek bir baba yiğit.Muhtemelen olmadı o halde ya siz insan evladı değilsiniz yada ben.Bush 'a atılan bir çift ayakkabının dramını tüm dünya izliyor bizlerde sadece izlemekle kalacağız bir şey yapamadan bu mudur bumu olmalıdır olay.Her şey bana dokunmayan yalan bin yaşasın dan mı ibaret tir bu dünyada.Avrupa insan hakları mahkemesi Avrupa Birliği boşuna mı var bu dünyada müdahale etsinler ve bunu yapanlara hadlerini bildirsinler lütfen.Öyle adaletle falan da değil ha mademki herkes kendini kral görüyor dünyada onların anladıkları şekilde bildirsinler.Bildiremiyorlar mı bırakın o zaman saldırıya uğrayan dövülen gazetecinin akrabaları hiç değilse meslektaşları bildirsin...

1 yorum:

sensizken dedi ki...

Ben adamda kaburga kaldığını bile düşünmüyorum.
Ne yazık ki dünya hali böyle. Adalet herkese işlemeeeeeeeeez.
Bazen para zırhtır, bazen mevki, bazen tanıdık, bazenler uzar gider de dünya da böyle gelmiiiş, böyle gider. Kimse de dur diyemez kiiii

Çünküüüü: Herkes bir başkasının kuklası ya kukla olacaksın ya da olmayacaksın işte bütün mesele bu :)