30 Mart 2007 Cuma

MEVLİT KANDİLİ

Bugün mübarek mevlit kandili.Şöyle bir düşündümde küçükken ne büyük zevkle beklerdim kandilleri.Annem yada evdeki büyüklerden biri laır gelir mutlaka kandil simidi yenirdi ogün.Kandil günlerini ayrı bir severdim o zamanlar.Büyüdüğümüzdenmi ne artık kandil simidi yemez olduk ancak kandillerde büyüklerimizi arar olduk şimdi .Düşünüyorumda niye sadece özel günlerde aranırki büyükler.Hayat koşuşturmacası içinde unutulup gidiyorlar galiba hiç istemedende olsa.Neyse uzun lafın kısası bugün mevlit kandili.Bugüne özel kandil simidi ve çaylar şirketten yani benden.Resulallah bu gece ettiğiniz tüm duaları kabul etsin mevlit kandiliniz mübarek olsun.



28 Mart 2007 Çarşamba

HAYATA YENİDEN MERHABA DERKEN

Sevgili günlük;

Biliyorum en son gelmiycem bir hafta demiştim ama öyle şeyler olduki öyle mutluyumki kendimi yeniden doğmuş bir çoçuk gibi hissediyorum.Ben aşık oldum günlük üstelik bu sefer oda beni seviyor galiba.Tek sorun benim cesaretsizliğimden dolayı açılamamam ve onun açılmasını bekliycek olmam.Tabi hislerim beni yanıltmıyorsa.Bildiğim tek şey var şimdilik.Yıllardır beni azda olsa sevicek bana değer vericek benimde sevebiliceğim birini arıyordum galiba buldum.En azından bana değer verdiğinden eminim.Nerdenmi eminim dün bir saat boyunca benim sağlığım konusunda tartıştıkta ondan.Kafan karıştı dimi dur ben baştan anlatıyim.

Dün konuşmanın başlarında nasılsın diye sordu benimde bu aralar stresten kaynaklanan mide ağrılarım olduğu için eh işte biraz midem ağrıyor birazdan geçer dedim .Demesine dedimde demez olaydım tutturdu doktora git diye.Ben diyorum önemsiz beyefendi diyor olmaz illaki doktora git.Her nedense ailemde benim gibi stresten olduğunu düşünüyor ama gelde laf anlat işte.O inatçı ben olunca ne olur konu uzadııkça uzar tabi.Baktım beni afakanlar basmak üzere tamam dedim giderim sen merak etme.Neyse konu kapandı böylece yada ben öyle sandım akşam aradığında hala aynı şeyi söylüyordu.

İşte böyle bilmiyorum zaman ne gösterir ama ufukta mutluluk var gibi sanki olmasada en kötü ihtimalle bir dostum olucak herşeyi paylaşabiliceğim fenamı.

26 Mart 2007 Pazartesi

HAFTALIK NİYETİNE

Sevgili günlük;

Ne günü ya hafta oldu dediğini duyar gibiyim.Farkındayım bende biliyorum gün değil hafta olduğunun.Ama içimden yazman gelmiyordu.İlham perilerim sonunda isyan bayrağını çektide tatile gitti ondan uğramıyorlar tabi.Şaka bir yana gerçekten bu aralar yazasım yok o yüzden seni aksatıyorum birazcık.

Hem benim milli sınav kabusumun ilk etapı bu hafta sonu bitiyor.Allahın izniyle arasınavlar başlıyyor ve bitiyor iki günde.Onları bir atlatıyim sen sağ ben selamet.İyi bir kafa dinliycem valla .Uzun lafın kısası yokum günlükçüm.Zaten gündemde bildiğin gibi.Herkes seçime odaklanmış durumda.Tayyip diyor nisanda açıklıycam bizimkiler de başta oy vericeğim partinin başkanı Deniz Baykal olmak üzere her yönden saldırıyorlar olmaz olamaz diye.E aday olucağını kim söyledi Tayyip 'in bana kalırsa özellikle bu sayın Abdullah Öcalan ve kelle vakasının ortaya çıkışından sonra aday olmuycak.Öyle gözlemliyorum televizyondaki konuşmalarından öyle yansıyor.Hey Allahım bende insan analistiyim ya iki dakikada anlıyorum herşeyi.Gerçi ben onun yerinde olsam bu olay ortaya çıktıktan sonra siyaset hayatımı bitirirdim ya neyse.

Anlıycağın değişik bir şey yok sınav maratonumun ilk etabı na az kalması dışında tabi.Bu arada biliyormusun Türkiye Demokratik Hukuk Devleti felan değil artık.Bu mu nerden çıktı.Test çözerken tabi.

Soru:Demokratik hukuk devletinin özelliği nedir
Cevap:Yargının bağımsız olması
Soru:Peki şu son zamanlardaki Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunundaki toplantının yapılaması yada başkan seçilememesi neyin göstergesidir.

Cevap:Siz düşüne durun ben şimdilik susuyorum.Cevapta haftaya artık günlük.Hadi payi payi.

20 Mart 2007 Salı

BEN GELDİ

Sonunda bloggerdaki sorun düzelmiş.En azından benim için düzelmişki yazabiliyorum yada şu anda bu yazıyı bir hayalet yazıyor.Şaka bir yana ben geldim efendim vatana millete hayırlı uğurlu olsun.Gerçi geldimde kendimdemiyim hayır.Onun için bir kaç gün bekliyeceksiniz.Dün akşam nasıl yattım uyudum konusunda bir bilgim yokta.Olmaz tabi dün gece deli ben uyumadımki.Bir terslik var dünya tersine döndü efendim.Gece uyumayan ben bu saatde ancak kendime gelebiliyorum.

Zaten dün arkadaşlar bile şaşırdı dün biraz abarttımda saat 10da beni ancak atttılar yataktan.Arkadaşlara diyorum ben uyuycam hadi iyi geceler.Cevap yuh halamı ya.Uykucu pamuk prensese döndüm valla.Yalnız büyük bir sorun var.1- ben elma yemedim 2-Yedi Cüceleri göremiyorum etrafımda eh tüm bunlar olmadığına göre ne yazıkki prens felanda yok uyandırıcak.Buna göre buda masalın değişik bir versiyonu herhalde.Bakalım sonu ne olucak.Şimdi durun ben biraz daha uyuyim sonunu görürüm dermişim.İçses:E yok artık zaten zor uyandırdık.

Neyse böyle işte efendim ben kaçar.Daha akşam için hazırlanmam lazım ne hazırlığımı siz bilmiyorsunuz tabi.Azcık bekleyin yazının sonunda o efendim.Neyse sevgiyle ve sağlıkla kalın.


**Efendim ben bir haftadır her akşam 10-11 arası Viya fmde viyaca nameler adlı programı hazırlayıp sunuyorum.Beklerim.

4 Mart 2007 Pazar

GÜZEL BİR HAFTAYA BAŞLARKEN

Sevgili günlük;

Bugün çok ama çok mutluyum mutluluğumda dünden kalma üstelik.Nedenmi bu kadar mutluyum dur açıklıycam sahibin kadar sabırsız olmasan olmuyor değilmi.Mutlu olmamın sebebine gelince.Günlerdir kafamda bir soru vardı özlediğim bir insana özlediğimi itiraf etmiştim ya hani.Sorun şuyduki ben aradan geçen zamana rağmen değişmemiştim buraya kadar tamam peki ya o değişmişmiydi işte bunu merak ediyordum.Dün itibariyle öğrenmiş bulunuyorumki değişmemiş.Aylar sonra yaptığımız konuşmadan sonra eminim değişmemiş olduğundan.İşte böyle günlük haliyle dün mutlu olunca insan sabahada mutlu başlıyor.

Dün fallara inanmayan ben bile kahve falı baktırdım bizimkilere.Bakan bizimkiler olmasa inanıcam yani.Falımda devlet çıktı günlükçüm.E bu sene okulunu bitirmeye çalışan birinin falında devlet çıkmasında ne çıksın söylermisin.Sonra birde bana yol varmış.Ne kadar ilginç değilmi iki senedir İstanbula gitme planı olan ve inşallah bir kaç ay sonra bu planı uygulamaya sokucak olan bir insanın falında yol çıkıyor.Bak sen şu Allah'ın işine yani.Ama dün bir haber vardı ki çok güldüm.Beşiktaş Galatasaray derbisinde Beşiktaşın taraftarı Çarşı grubu pankart açmış.Nükleer'e karşıyız.Buraya kadar normal bir haber tabi.Haberi anormal yapan nükleer santral tasarısının sessiz sedasız meclisten geçmiş olması.Şaka yapmıyorum günlük ne yazıkki gerçek bu .Bu haberi tesadüfen radikal gazetesinde okudum bir kaç gün önce.Üstelik haberin yayınlanma tarihi 23 Şubat.Yani boşuna pankart açmış oldu Beşiktaş'ın çarşı grubu.Neyse böyle işte.Ha bu arada bu Cuma bu ülkede önemli şeyler olucak.Ne mi olucak.

1-Eurovizyon şarkımızı dinliycez ilk defa

Ben bu anı yaşamasam olmazmı yine tüm sinirlerim tavana vurucak.Bakalım şarkının ismini nasıl çeviricekler.Bir kısım salla şekerim diyor bir kısmıda çalkala şekerim.Görüldüğü üzere anlaşılan tek nokta şekerim kısmı e oda Türkçe haliyle ben bile anladım.Sahiden ne demek ya bu Shake it up şekerim.Anlamını çözemediğimiz bir şarkı gönderiyoruz ya helal olsun bize.

2-Mavi gözlü Dev

Beklenen film bu cuma vizyonda bende en kısa zamanda sinemalarda.Görücez bakalım filmin senaristinin dediği gibi bu film Nazım Hikmet'le barışma filmimiz mi.Hoş ben zaten barışığım sinemada yıllardır hayran olduğum her şiirinde kendimi bulduğum insanın filmini izliycem.

İşte böyle hafta pardon hafta sonu hayli yoğun anlıycağın.Bakalım neler olucak ama mühim olan haftaya güzel başlamaktı e oda oldu zaten.Hepinize mutlu haftalar.

2 Mart 2007 Cuma

DİKKAT KIYAMET YAKLAŞIYOR

ABD'li uzay araştırmacısı Lawrence E. Joseph'in "Apocalypse 2012" adlı kitabı Maya astronomlarının geliştirdiği bir teoriye dayanıyor. Mayaların yüzlerce yıllık araştırmalarına göre, 12 Aralık 2012 tarihinde Güneş sisteminin yörüngesi, Samanyolu'nun merkezine denk gelecek. Teoriye göre her 26 bin yılda meydana gelen bu olayla, Samanyolu'nndan Dünya'ya gelen her türlü enerji azalacak. Birçok bilim adamı, bunun gezegenleri nasıl etkileyeceğini bilmiyor.


Efendimm hepimize geçmiş olsun.Önünüzdeki beş yılı planlamaya başlayabilirsiniz hatta ben planladım bile.Oh valla ben rahatım hatta haberi okuyunca olayı abartıp vasiyet felanda yazıcaktımda sağolsun bizimkiler dünyada kimsenin kalmıycağını bu yüzden vasiyete gerek olmadığını söylediler.Gelelim önümüzdeki beş yıllık planıma.

-Okul biticek :Bu sene
-İş hayatına atınılıcak:Diplomadan sonra
-Hayallerimdeki beyaz atlı prensi aramaktan vazgeçilecek doğru düzgün bir erkek bulunucak.Atsız ve prens olmayanından tabi:İşte bu gerçekleşirmi hiç emin değilim.


İşte böyle efendim haber benden önlem sizden.Tabi bu işin şaka yanı umarım yanılır bilim adamları bu sefer.Esen kalın efendim.

1 Mart 2007 Perşembe

SABAHÇI/SERVET KOCAKAYA

çok yakınsın belki bana
belki bağdat kadar ırak
bombalar mı vurdu bizi
düşünmek mi?
değişmek mi?
sevdalar mı tuzak?

sabahçıyım yine
birkaç günden beri
kırlangıçlar uyanıyor
gitme vakti geldi

ahh.. bu deli gönül
herbirşeyi çözer
aşka dair ne var ne yok kahreder gider
sana dair ne var ne yok kahreder gider..


Bugünlerde en çok dinlediğim şarkı kafam öyle karışıkki bir sene önce hayatınızdan çıkarttığınız bir insan ve özlediğinizi hisettiniz bir anda daha doğrusu kendi kendime itiraf edebildim sonunda özlediğimi.Of of neyse fazla söze gerek yok çünkü özledim ve ulaştım haliyle kafam karışık yeterince onun için iyisimi şarkıya kulak verelim ve sözü Servet Kocakaya ya bırakalım.