29 Aralık 2006 Cuma

BAŞBAKANA İŞ ÇIKTI

Berlusconi Erdoğan'ı üniversitesine istiyor

Lombardia bölgesinde bir "Liberal Düşünce Üniversitesi" kurmaya hazırlanan Berlusconi, Clinton, Gorbaçov gibi isimlerle birlikte Başbakan Erdoğan'a da üniversitede ders verme teklifi getirecek.

İtalya'nın muhalefet lideri Silvio Berlusconi, kuracağı "Liberal Düşünce Üniversitesi"nde dünya liderleri ile beraber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ders vermeye davet edecek. Eski İtalya Başbakanı'nın "siyasi düşünce anlayışını" ve "sağ kültürü" bir üniversite aracılığı ile toplumda yaymak ve gelecek için yönetici yetiştirmek amacıyla kuracağı üniversitede dünya politikasının dev isimlerine ders verdirmek istediği öğrenildi.

ÜNLÜLER GEÇİDİ
Berlusconi'nin Lombardia bölgesinde kuracağı üniversitede ders vermek için kürsüye davet edeceği devlet adamları arasında Bill Clinton, Mikhail Gorbaçov ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi de geçiyor. Erdoğan'ın, içinde Ekonomi-Ticaret, Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İletişim gibi fakültelerin yer alacağı üniversitede, "İslam ve Demokrasi", "Türkiye ve AB", "Ortadoğu'da barış", "Medeniyetlerarası diyalog" gibi konularda mükemmel bir konuşmacı olacağı yorumu yapılıyor. Geçtiğimiz hafta kalp ameliyatı geçiren Berlusconi, yaklaşık 1 yıldır bu proje üzerinde çalışıyor. Üniversitenin amacını ise İtalya'da "geleceğin ılımlı yönetici sınıfını" yetiştirmek olarak açıklıyor.


Sabah gazetede takıldı gözüme bu haber.Eh fırsat ayağıma gelmişken değerlendiriyim dedim.Şimdi efendim özetle italya'nın muhalet lideri Silvio Berlusconi bizim başkanımız Tayyip 'ten üniversitesinde ders vermesini istemiş.Ne güzel demekki ülkemizin başbakandan kurtulması için bir umut ışığı doğdu.Gerçi eminim Berlusconi pişman olucaktır.Ne zaman Tayyip teklifi kabul edip ilk dersi vermeye başladığı zaman.İlk dersi tahmin etmek çokta zor değil.Buyrun ilk dersin konuları.

-Kasımpaşalı ağzıyla konuşma
-Sürekli gaf yapma
-Bir millet nasıl uyutulur
-Karikatüristlere nasıl dava açılır
-Nasıl bir millet bu kadar kötü yönetilebilir.

Valla ilk ders için yeterde artar bile.Sadece KasımPaşalı ağzıyla konuşmayı öğretse yeter ilk derste.Nasılsa bir dahaki derse herkes onun gibi konuşup onun gibi düşünmeye başlar sorunda kalmaz.

İşte böyle efendim.Bu milleti ve başbakanımızı seviyorum.Yoksa kim her seferinde gaf yapıp beni sinirlendirip yazı yazdırıcak.Başka böyle konuları nerden bulabilirdimki ben.Neyse efendim bugünlük bu kadar.Sevgiyle kalın iyi hafta sonları.Hepinize iyi hafta sonları.

2 yorum:

---OPTiO--- dedi ki...

hahah ilk dersten kücük tahminler..hepsi süperdi :)) ellerine saglik..sagolsun yaa yinede..bak sayesinde bende seni okuyorum :))
bu arada bayadir gazete falan okuyamiyorum...senin burasi süper geliyooo..öptümm

........ dedi ki...

sağol Optiocum zaten yakında gazete okuma parası alıcam buraya gelenlerden.:))Bende öptüm.