20 Ocak 2007 Cumartesi

VEDA EDERKEN

Bir masaldı burda anlattığım herşey bir masaldı aslında ülkenin gerçeklerini elimden geldiğince anlatmaya çalıştım sizlere ne kadar başarılı oldum bilinmez.Baştada dediğim gibi herşey bir masaldı ve masal bitti.Öyle olması gerkiyor dün akşam penceremden hayalerimin gidşini seyrettim.Hayalleri olmayan bir insanında yazmaması daha hayırlı bence.Keşke buda diğer gidişlerim gibi kısa olsaydı ve hayallerim beni hiç terketmeseydi ama terketti işte..

Eylülden beri kafamda bir soru vardı peşimi hiç bırakmayan.Bu sene okulun bitiyor ne yapıcan sorusu.Önümde iki seçenek vardı ya annemlerin dediğini yapıp devlet dairesinde çalışıcaktım yada her zamanki dik kafalılığımı gösterip kendi bildiğimi okuyacaktım.Sonuçta kendi bildiğimi okudum tabi.Salı günü bir iş görüşmesine gidicem iş yeri sahiplerini tanıyan birilerini bulduğumuz için büyük ihtimalle olumlu olucak bu görüşme.İşte arkadaşlar bu nedenle masal bitti iş mücadelesini kazandım ama masalda bitti.Gelelim teşekkürlere öncelikle bu blog var olduğu günden beri yalnız bırakmayan optio herşey için çok teşekkür ederim iyiki varsın ve tanımışım seni.Sonra Zehra ,Tılsım ve diğer okurlarım sizlerede çok teşekkür ederim yazdıklarımı zahmet edip okuduğunuz için.

Küçükken hep hayaller kurardım büyüyünce kendi masalımın kahramanı olucağıma dair hem masalımda mutlu sonla biticekti.Masal burada bitti ve mutsuz son yazdığım en zor yazılardan birini yazıyorum.Masalın kahramanı normalde cesaretsiz olmasına rağmen hayallerinden uzağa hayatını sıfırlayarak yaşamaya gidiyor şimdi.Elbet oda isterdi kendi masalının kahramanı olmak.Oysaki başroller çoktan kapılmıştı hayatında.Ve o zamanlar hayal kuran çoçuk anladıki mutlu sonlar sadece masallarda olurmuş.Bunu anladı ve hiç unutmadı.Tıpkı Uğur Mumcu'nun öldüğü günü unutmadığı gibi o zamanlarda çoçuktu masalın kahramanı o zaman anlamıştı ülkesinde özgürce düşünceni söylemek yasak düşünceni söylersen sonun ölüm olur büyük ihtimalle.Bunu da unutmadı ve dün akşam Hrant Dink 'in öldüğünü duyduktan sonra yemin ettim bir daha elime kalemi kağıdı almıycam.Son olarak lütfen üzülmeyin arkadaşlar hayatımda en son istediğim şeydir benim yüzünden birilerinin üzüldüğünü görmek.Kimbilir belkide bir gece dün yolcu ettiğim hayallerimin geri geldiğini görürüm penceremden hem arasıra uğrarım belki buralara.Ama yazmak için değil okumak için.Veda ederken kendimden geriye bir tek burada çalan şarkının kalmasını istedim.Hepiniz kendinize iyi bakın ve mutlu olun.

4 yorum:

---OPTiO--- dedi ki...

gercekten cok üzüldüm .....dilerim hayallerin cabucak kavusur sana..ben buna inaniyorum...bi de bisey daha dicem..böyle yemin olmaz..böyle yemin sayilmaz..ne olursa olsun yazman lazim..buraya olmasa bile biyerlere...bi daha böyle bisey duymiyim senden...seni okumak güzeldi..ama diliyorum yine dönüp devam edersin...ve bizleride seni okumaktan mahrum etmessin...is hayatinda basarilar..umarim hersey istedigin gibi olur...kendine cok iyi bak..ve asla hayallerini birakma bi yerlere...biliyorum simdi kayiplar ama bi gün dönüp dolasip bulucaklar seni..ama o zaman sIKIca sar onlari , sakin birakma...tüm hayatin cok güzel gecsin dilerim...hep gülmeni dilerim duygucum..kocaman öpücükler ve kocaman sevgilerimle

Adsız dedi ki...

başlangıç olarak.. çok kaybetmiş hissediyorsun. okurken bunu gördüm sende. ama hayallerine kavuşmak kaybetmek degildir ki. tam tersi bir de hayallerin varsa gelecege dair.. bence sen suanda bir boşluktasın.. belki hayal kurmaya ve bunun için zamana ihtiyacın var.. bilemiyorum duygucum.. herkes ayri dertlerden muzdarip.. bu ülkede sesli düşünemedigin dogru.. yoksa sesini kesiyorlar.. ben de ses çıkarmak için ugraştim bazen bazen.. derneklere üye oldum.. farklı bir şekilde başlasam da hala çagdaş yaşami destekleme dernegine üyeyim.. bu şekilde derneklere üye olmak sesini çıkmak için mükemmel bir yol bence.. en azindan yalniz hissetmezsin bazi gidişatlara karşi çıkarken.. bunu bir düşünmeni dilerim....ama keşke gitmeseydin.. sana hoşgeldin aramiza demeseydim.. birgün dönersin diye hala sık kullaninanlarindasin :) tüfegi ateşledim.. zamanin başladı.. hadi çobuk dön :)
çok öpüyorm cnm
kendine dikkat et
baş baş
cns

tılsım dedi ki...

Daha yeni gelmiştin oysa..:((Umarım herşey gönlünce olur..Ve bir gün aramıza dönersin..Kendine çok iyi bak duygummm...

Zehra dedi ki...

duyguuuuuuuuuuuuuuu bu yazıyı okurken tüylerim ürperdii :( piştt nereyee gidiyosunn bakimm :) bana bak ben hem çalışıyorum hem tez hazrılıyorum yahuu sen iş buldun diye bizi bırakıp gidiceksen durma bizi bırak ve git :) ama dayanamzsın kii :)) bak cansu bıraktı ama gelicek eminim :) tmm haklısın yetişemiyorsun bende valla yetişemiyorum ama olmaz valla :) bırakmammmm :) yazmaya devamm :) yahu eğleniyoruz şurda nereye gidiyorsun :) bırakmıcam ne senii ne de cansuyu :)) şekerler sizi;) hadi toparlayın kendinizi yazmaya devam ;) sihirli kalemler bırakmaz yazılarını :))) öptm senii bak gaza geldim çok yazdımm :D hadi ben kaçim derse ;)